19.1.2021 10:00

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών στη Λέσβο - Ανεύρεση πτώματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού 24 προσφύγων - μεταναστών που βρίσκονται σε βραχώδη δύσβατη περιοχή νότια - νοτιοανατολικά Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίε που δημοσιεύει το in.gr σε ρεπορτάζ του Διονύση Βυθούλκα, βρέθηκε στο σημείο το πτώμα ενός άντρα ο οποίος πιθανολογείται ότι έχασε τη ζωή του από υποθερμία.

Ακόμη κατά δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται άλλα τρία άτομα που επέβαιναν στην ίδια λέμβο και πήδηξαν στη θάλασσα όταν έφταναν στην ακτή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η λέμβος την οποία χρησιμοποίησαν δεν έχει εντοπιστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, ένα πλωτό σκάφος και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και δυο ιδιωτικά ταχύπλοα. Στη περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Βρέθηκαν ζωντανοί οι τρεις αγνοούμενοι 

Ένας νεκρός, 27 οι διασωθέντες από τη χθεσινοβραδινή άφιξη προσφύγων και μεταναστών σε ακτή της Γέρας.

Σε ακτή  στο Τάρτι βρέθηκαν ζωντανοί οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνταν από το Λιμενικό Σώμα.

Ένας νεκρός άνδρας πιθανά από το κρύο είναι ο απολογισμός της άφιξης χθες το βράδυ σε απόκρημνη και δύσβατη ακτή νοτιοδυτικά του κόλπου της Γέρας στη Λέσβο, βάρκας με 28 τελικά συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ας σημειωθεί ότι στο σημείο όπου βρέθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες επικρατούσε χθες το βράδυ θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ