19.1.2019 18:37

Επέστρεψε το χαμόγελο στο Γηροκομείο Καρδαμύλων

Χάρη σε μια πρωτοβουλία του "Μάκελου".

Με μια χειρονομία που αν την έκαναν περισσότερες επιχειρήσεις του νησιού όλα θα ήταν διαφορετικά, επέστρεψε το χαμόγελο, για λίγες ώρες, στους τροφίμους του Γηροκομείου των Καρδαμύλων.

«Δράστης» ο «Μάκελος» από το Πιτυός. Προτάσσοντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη ανέλαβε να προσφέρει το γεύμα της περασμένης Πέμπτης στους τροφίμους του Γηροκομείου «Αγίας Μαρίνας» των Καρδαμύλων. Μεταφέροντας την κουζίνα του στο μαγειρείο του Γηροκομείου, με τη συμβολή των συνεργαζόμενων προμηθευτών του (αρτοποιείο Αποστολή, τυροκομείο «Το τυρί του τσοπάνη, πτηνοτροφικά προϊόντα Πίνδου και Κτήμα Κεφάλα) πρόσφερε στους τροφίμους κόκορα με χερίσια μακαρόνια και πλούσια εδέσματα.Τα γλυκά προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς, ενώ την εκδήλωση αγκάλιασε και το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων. 

Πρωτίστως, όμως, τους πρόσφερε συντροφιά και απασχόληση, που, όπως φάνηκε, τόσο την είχαν ανάγκη. Η ιδέα να στήσει ένα μικρό εργαστήρι επίδειξης παρασκευής χερίσιων μακαρονιών ήταν το καλύτερο δώρο, ειδικά για τις τροφίμους του Ιδρύματος.

Το απέραντο αρχικά βλέμμα γρήγορα αντικαταστάθηκε αρχικά από ενδιαφέρον και μόλις οι κυρίες θυμήθηκαν την τέχνη τους τα ροζιασμένα χέρια πήραν φωτιά κι ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης φώτισε τα πρόσωπα τους. Ήταν η δική τους απάντηση σε όσους θεωρούν την παραμονή σε Ιδρύματα λευκή πετσέτα στη ζωή. Έστω και για λίγο ένοιωσαν ότι αντέχουν, μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα στη ζωή.

Η θερμή αγκαλιά τους κάνει τους υπεύθυνους του «Μάκελου» να προετοιμάσουν κι άλλες παρόμοιες κινήσεις με αποδέκτες τους τροφίμους του Γηροκομείου Καρδαμύλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ