15.4.2016 10:28

Επεκτείνεται η παραμονή των προσφύγων κατά 45 ημέρες στα Hotspots

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 45 ΜΕΡΕΣ

Ήταν σχεδόν προδικασμένο το γεγονός ότι θα ήταν αδύνατη η απομάκρυνση από τα Κέντρα Κράτησης των προσφύγων, με το πέρας της προθεσμίας των 25 ημερών που προέβλεπε η κυβέρνηση.

Η προθεσμία για τη Χίο εξέπνευσε χθες και όπως προκύπτει από την επικοινωνία που είχαν Δήμος Χίου  και υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Νόμος προβλέπει ότι υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των προσφύγων (που έχουν αιτηθεί άσυλο) για επιπλέον 45 ημέρες, εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Και πως να ολοκληρωθεί βέβαια, όταν στη Χίο τις αιτήσεις ασύλου χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων εξετάζουν μόνο τρεις (3) υπάλληλοι, την ώρα που η κυβέρνηση διατρανώνει την οργάνωση που έχει προκύψει για το θέμα!

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο, ασκώντας πιέσεις για άμεση λύση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το χρονικό διάστημα της παραμονής των μεταναστών στο νησί είναι μεγάλο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ