3.3.2020 15:51

Εντός των ημερών η μεταφορά νεοαφιχθέντων στην Αθήνα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η μεταφορά των 320 ατόμων από τη Χίο στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να ακολουθηθεί για την περίπτωσή τους, η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, αφού δεν έχουν το δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεων ασύλου σύμφωνα με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την μεταφορά των συγκεκριμένων ατόμων σε κλειστού τύπου κέντρα, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν ανενεργά και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι την επαναπροώθησή τους πίσω στην Τουρκία.

Μέχρι και σήμερα πάντως οι νεοαφιχθέντες, παραμένουν υπό περιορισμό τόσο στο δημοτικό ακίνητο της οδού Λάδης, όσο και σε ακίνητο στην περιοχή των Καρδαμύλων, εξαιτίας του μπλόκου των κατοίκων του Χαλκειούς με στόχο να μη μεταφερθούν επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες στην ήδη υπερπλήρη ΒΙ.ΑΛ..

«Δεν σταματάμε αυτοκίνητα»

Όπως εξήγησε πάντως ο πρόεδρος της Κοινότητας του Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας, τα μπλόκα αφορούν μόνο τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών και όχι στα οχήματα τροφοδοσίας και καθαριότητας, παρότι υπήρξαν καταγγελίες ότι εμποδίστηκαν από μερίδα συγκεντρωμένων κατοίκων.

Θα αναθεωρήσουν τη στάση τους;

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για διατήρηση των μπλόκων ή όχι θα παρθεί το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης της συντονιστικής επιτροπής, αφού το βασικό αίτημα των κατοίκων του Χαλκειούς, περί μη μεταφοράς επιπλέον αριθμού προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. φαίνεται ότι προς ώρας ικανοποιείται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ