11.3.2021 13:55

«Έντονη η αίσθηση της ανελευθερίας με την αλα καρτ τήρηση των νόμων»

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου

Η χώρα μας βιώνει τον τελευταίο χρόνο πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία, τα συνεχιζόμενα lockdown, την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται συμπολίτες μας απόρροια της αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους και την ανικανότητα της κυβέρνησης να μπορέσει να διαχειρισθεί την πανδημία.

Όμως, εκτός από την τραγική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας το πιο τραγικό και επικίνδυνο είναι η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στοχοποιήση της νεολαίας, ο αυταρχισμός, η βία και η εκτός όριων αστυνομοκρατία.

Η αίσθηση της ανελευθερίας και η έλλειψη δημοκρατίας με την αλα κάρτ τήρηση των νόμων, γίνεται όλο και πιο έντονη.

Αναίτιοι ξυλοδαρμοί πολιτών από αστυνομικούς στα καλά καθούμενα, δείχνουν ένα κράτος που νοσεί και επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, να δημιουργήσει μπάχαλο και βιαιότητες όπως αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια της μεγάλης ειρηνικής πορείας στην Νέα Σμύρνη.

Πριν ένα χρόνο γίναμε και εμείς στην Χίο αποδέκτες της αστυνομικής βίας της κυβέρνησης, επειδή δεν υποταχθήκαμε στα σχέδια της για δημιουργία τεράστιου-κέντρου φυλακής αθώων ψυχών.

Ως πολίτες απέναντι σε αυτή την ακραία κατάσταση, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για μια κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη, να διεκδικούμε συλλογικά και ειρηνικά, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας και να υπερασπιζόμαστε ειδικά την νεολαία η οποία έχει στοχοποιηθεί άδικα και συνεχόμενα, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που βλέπουν καθημερινά να χάνουν κεκτημένα, να γυρίζουν σε άλλες εποχές και να φτωχοποιούνται.

Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, με μόνο μας όπλο την Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά, θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα, δίπλα στους συμπολίτες μας, ειδικότερα στους ασθενέστερους, τους αδύναμους, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της επιδημιολογικής κρίσης και θέλουν να τους καταστήσουν και πάλι αόρατους και παρίες. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ