16.7.2018 14:47

Ενημερωτική εκδήλωση της Kινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου στο Πυργί

Προλαμβάνοντας έχω καλύτερη υγεία!

Την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αναδεικνύει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, διοργανώνοντας ενημερωτική εκδήλωση στο Πυργί την Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Πυργίου.

Ομιλητές:

Ηλίας Θεοδωρόπουλος – Διευθυντής, Κέντρο Υγείας Πυργίου

Ωραιάνθη Παππά – Επισκέπτρια Υγείας, Κέντρο Υγείας Πυγίου

Συντονισμός συζήτησης: Μαρία Ρημική, νοσηλεύτρια Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Τι είναι η πρόληψη;

Με τον όρο πρόληψη εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας μέσω ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας “δώσει συμπτώματα”.Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (ΚΜΨΥ) : Λειτουργεί με βάση τις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής ασκώντας τις δραστηριότητές της στην τοπική κοινότητα και πάντα σε στενή συνεργασία με αυτή. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Η Κ.Μ.Ψ.Υ. αναπτύσσει δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες, μέσω της συστηματικής Αγωγής Κοινότητας, δηλαδή της εργασίας με τον τοπικό πληθυσμό με στόχο την ευαισθητοποίησή του σε θέματα ψυχικής υγείας, την πρόληψη και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου, αποτελώντας ζωντανό κομμάτι της διαδικασίας αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), kmpsy@kpechios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ