6.4.2020 10:39

Ενάντια σε νέα δομή καραντίνας επαγγελματίες του νησιού

Αντιδρούν ΟΕΒΕ, Ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα

Την πλήρη αντίθεσή τους, στη δημιουργία δομής καραντίνας, εκφράζουν μέσα από κοινή τους ανακοίνωση, ΟΕΒΕ Χίου, Ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων καθώς και Επαγγελματίες Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα.

Στην επιστολή τους, σημειώνουν ότι πρόκειται για μία ανεύθυνη απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και προσθέτουν ότι το υγειονομικό δυναμικό του νησιού είναι επιβαρυμένο εξαιτίας της ΒΙ.ΑΛ..

Αναλυτικά αναφέρουν: 

Αξιότιμοι κύριοι,

Το αίτημα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη για την εύρεση χώρου προσωρινού περιορισμού (δομή-καραντίνα) των παράνομα αφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση μόνο στη Χίο.

Μετά από συνέντευξη του ίδιου του Δημάρχου Χίου  κ Σταμάτη Κάρμαντζη στο www.politischios.gr αλλά και μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού προκύπτει ότι αναζητείται ιδιωτικός χώρος 500-1.000 τ.μ. για τις ανάγκες των μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης κορονοϊούεντός του πληθυσμού των προσφύγων/μεταναστών.

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες για την ήδη αποφασισμένη επιλογή του χώρου, παρόλα αυτά τηρείται σιγή ιχθύος από το Δήμαρχο Χίου ενώ του έχει ζητηθεί επισταμένως ενημέρωση επί του θέματος.
Σε περίπτωση που οι φήμες αποτελούν γεγονός, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή.

Στο νησί μας οι δυνατότητες περίθαλψης είναι ήδη περιορισμένες ενώ η αεροδιακομιδή είναι ιδιαίτερα δύσκολη κατά τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας .

Το υγειονομικό δυναμικό του νησιού είναι ήδη επιβεβαρυμμένο από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη ΒΙΑΛ.
Οποιαδήποτε επιλογή χώρου περιορισμού στην λογική της δομής- καραντίνας εντός του νησιού, θα έχει τα ίδια προβλήματα και κινδύνους με την ήδη υπάρχουσα δομή.
 

Δεν είμαστε αρμόδιοι αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι προτεινόμενες λύσεις (π.χ. πλωτά μέσα και μεταφορά στην ενδοχώρα).

Αντιλαμβανόμενοι τις τραγικές υγειονομικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες της Χίου, όσο και για τους πρόσφυγες-μετανάστες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνουμε ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε πάση θυσία να το αποτρέψουμε .

Καλούμε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην καταδικάσουν καμία ανθρώπινη ζωή .

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ