8.10.2021 15:25

Ένα ξεχωριστό γεύμα αγάπης στην Κιβωτό του Κόσμου

Με αφορμή τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Γεύμα αγάπης και τιμής θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου στο Αιγαίο» από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη.

Με αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στις 9 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 ο Περιφερειάρχης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αίπος.

«Η Κιβωτός του Κόσμου θέλει να μπει στο επίκεντρο αθλητικών δρώμενων»

Στην παραπάνω εκδήλωση αναφέρθηκαν μέλη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Σάμου-Χίου αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα ο Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Β. Κρέτσης αναφέρθηκε στη σημασία παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με την σειρά της η στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, Ε. Παπαιωάννου εστίασε στο ουσιαστικό έργο της Κιβωτού ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλλαν στην δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο αθλητισμός όπως δήλωσε η ίδια, αποτελεί καθοριστικό παράγοντας για την εξωστρέφεια την ψυχική και σωματική  υγεία των παιδιών.

Έτσι αύριο Σάββατο στις 12:30 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-Γεύμα  τιμώντας το κοινωνικής προσφοράς έργο της  “Κιβωτού”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και τα εγκαίνια  των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος  που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της ΠΒΑ καθώς και ιδιωτικών χορηγιών και θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά  και ως έδρα της ποδοσφαιρικής  ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου. 

Την εκδήλωση έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης,  η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών μας, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, Ολυμπιονίκες  και Παρολυμπιονίκες των νησιών μας, Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Καραγκούνης , Μπασινάς ,Νικοπολίδης, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα,  αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

Στην εκδήλωση θα  παραστεί και ο “πρέσβης της κιβωτού του κόσμου”   κ. Πάνος Μουζουράκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα  έχει  η δημοσιογράφος και δημοφιλής παρουσιάστρια  κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ  τα παιδιά της “Κιβωτού” θα παρουσιάσουν  θεατρικό δρώμενο και μουσική.

Σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου με την καθοδήγηση του π. Αντωνίου 23 χρόνια τώρα φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους.

Διαθέτει έντεκα σπίτια ολοήμερης φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 250 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο (2), στη Χίο και στην Καλαμάτα. Λειτουργεί το βραβευμένο πρόγραμμα (από το GENE) των γεωργικών μας σχολείων, ένα καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους 16 έως 18 χρονών.

Επίσης, στο κέντρο ημέρας της Αθήνας εξυπηρετεί 310 οικογένειες - 400 παιδιά με σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση, με στόχο την κινητοποίηση των γονέων να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.

Για το έργο της έχει βραβευθεί από την πολιτεία και στο εξωτερικό κι έχει πιστοποιηθεί από το κράτος (ΕΚΚΑ – ΥΕΚΑ) ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σταθμοί της Κιβωτού – Βραβεία 

07/2021: Αναγγελία Παρασημοφόρησης π. Αντωνίου με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

05/2021: Το βραβείο GENE 2020/2021 για πρακτικές παγκόσμιας εκπαίδευσης, της ΕΕ, κατέκτησε το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου, για το καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμά του επαγγελματικής κατάρτισης. 

10/2019: Στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απονεμήθηκε στον πατέρα Αντώνιο, το βραβείο του θαρραλέου ηγέτη που προχωρά ενάντια στις αντιξοότητες. Πρόκειται για το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership).

06/2019: Η Κιβωτός του Κόσμου διακρίθηκε για 2η συνεχή φορά στα βραβεία Superbrands 2019, ως  η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση στην Ελλάδα.

05/2019 : Βράβευση π. Αντωνίου από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ για την προσφορά του στον συνάνθρωπο.  

04/2019: ο π. Αντώνιος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

12/2018: Ο π. Αντώνιος βραβεύτηκε για το έργο του με το βραβείο "Soft Power Awards"  από Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

10/2018: Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Κιβωτό του Κόσμου και στον π. Αντώνιο.

09/2016: Ο π. Αντώνιος βραβεύτηκε με το χρυσό κότινο από την Ελληνική Πολιτεία και το Δ. Σ. του Ζαππείου στα πλαίσια του θεσμού Ολύμπια 2016.

12/2008: Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

 Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου:

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου με έδρα την Χίο, είναι ένα χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, που από το 2014 καλύπτει το τεράστιο κενό που υπάρχει σε  δομές Παιδικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Φιλοξενεί, με εισαγγελική εντολή, αγόρια και κορίτσια από όλο το Αιγαίο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να τα προστατέψει από την παραμέληση και την κακοποίηση που βίωσαν από το ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον. Το κύριο χαρακτηριστικό της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου είναι η διατήρηση της αδελφικής σχέσης καθώς δίνει την δυνατότητα στα παιδιά αυτά, αγόρια και κορίτσια ανεξαρτήτου ηλικίας που είναι μεταξύ τους αδέρφια, να μεγαλώσουν μαζί. Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τα δεκάδες ζωάκια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό, και τα πρωτοποριακά προγράμματα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να θεραπεύσουμε τα ψυχικά τραύματα των παιδιών  και ενδυναμωμένα και υγιή να  μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία μας. 

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ