17.11.2012 16:30

Ένα νέο τείχος αποκαλύπτεται

• ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 3Η Ε.Β.Α. ΣΤΟ ΕΠΙΘΑΛΛΑΣΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς και ορατά αποτελέσματα συνεχίζονται οι εργασίες ανασκαφής, αποκατάστασης και ανάδειξης του επιθαλάσσιου τείχους του φρουρίου, που εκτελεί η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.
 
Ανάδειξη
Η Εφορεία ήξερε που και πως θα σκάψει για να φέρει στην επιφάνεια κάποια τμήματα από τις περιόδους επέκτασης του κάστρου και των τειχών του, μεταξύ των οποίων του Βυζαντίου και πιθανά των Γενοβέζων. Η σκαπάνη έχει φέρει στο φώς μια μικρή καμάρα του καταστραμμένου νότιου προμαχώνα, απέναντι από το λιμεναρχείο, υπολείμματα των Βυζαντινών τειχών σε όλη την έκταση του χώρου από το λιμεναρχείο έως το βόρειο προμαχώνα Zeno, τείχος και αντηρίδες της δυτικής εσωτερικής πλευράς,  υπολείμματα τείχους και κτίσματος στην περιοχή του Κουλά και άλλα υπολείμματα ακαθόριστου προσδιορισμού και περιόδου. Το εργοτάξιο προσπαθεί να ολοκληρώσει όσες εργασίες είναι δυνατόν πριν την περίοδο των βροχών.
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και τα αντίστοιχα έργα αποκατάστασης και στερέωσης των εσωτερικών στοών του τείχους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ