7.10.2021 21:44

Ένα από τα μεγαλύτερα δηλητηριώδη έντομα του πλανήτη εντοπίστηκε στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για τον Λιθόκερο, το τσίμπημα του οποίου είναι επώδυνο για όποιον το υποστεί

Έναν Λιθόκερο, το μεγαλύτερο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο στον κόσμο, εντόπισε ζευγάρι στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας, αποστέλλοντας σχετική φωτογραφία στο politischios.gr.

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis-Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί φτάσει σε μέγεθος ακόμη και τα 12 εκατοστά.

Το δάγκωμά του είναι επίπονο και δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω έντομο εμφανίζεται στη Χίο, έχει εντοπιστεί στο παρελθόν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, το 2019 είχε τσιμπήσει και ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ