3.2.2014 14:35

Εν τη ενώσει οι εθελοντικές ομάδες

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SITE

Η ισχύς εν τη ενώσεις και ο καιρός ου η μια εθελοντική ομάδα λειτουργούσε ακόμη κι ανταγωνιστικά απέναντι στην άλλη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Αυτό πιστοποιείται και από τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα όλες οι εθελοντικές ομάδες της Χίου με πρωτοβουλία της Αθ. Θλιβίτη, μια συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκαν κοινές δράσεις που θα λειτουργήσουν επ’ ωφελεία όλων των ομάδων.
Στις δράσει αυτές μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη λειτουργία ιστοσελίδας που θα φιλοξενεί όλες τις εθελοντικές ομάδες και κυρίως τη συνεργασία των εθελοντών με τον Γ. Χαλάτση για τη διάνοιξη μονοπατιών.

Η συνάντηση
Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις περισσότερες ομάδες, συζητήθηκαν οι δράσεις, που προγραμματίζει η κάθε ομάδα για τη νέα χρονιά, οι οποίες – σε γενικές γραμμές - αφορούν εκδηλώσεις για ενημέρωση παιδιών και πολιτών, καθαρισμούς αγροτικών δρόμων, καθαρισμούς παραλιών, βάρδιες σε πυροφυλάκια, δενδροφυτεύσεις και φυσικά την άμεση συνδρομή τους σε κάθε έκτακτο περιστατικό.
Οι δράσεις που αποφασίσθηκαν - πάντοτε σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού - στην εν λόγω συνάντηση, είναι η άμεση λειτουργία ιστοσελίδας – site – για τον εθελοντισμό στη Χίο, με αναλυτικά στοιχεία για την κάθε ομάδα.
Επίσης προγραμματίζονται καθαρισμοί σε αγροτικούς δρόμους και δασικές εκτάσεις σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία,  μάλιστα την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 – η Χίος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Let’ s do it Greece” – μέσα από το οποίο θα υλοποιηθούν από όλες τις ομάδες δράσεις καθαρισμών σε όλο το νησί, αλλά και ενημέρωσης των πολιτών για την ιδέα του εθελοντισμού (κήρυκες του εθελοντισμού).
Τέλος αποφασίσθηκε η συνεργασία των ομάδων με τον Γιώργο Χαλάτση, για συγκεκριμένους  καθαρισμούς φυσικών διαδρομών - παλιών δρόμων και μονοπατιών - σε μια προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού μας.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ