19.6.2020 15:49

ΕΛΜΕ Χίου: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι κοινωνικό επίδομα»

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση με τη στάση της, υποσκάπτει τη λειτουργία και την αποδοτικότητα του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ένα μέτρο το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών, λόγω των χειρισμών του υπουργείου Ναυτιλίας, έχει υποπέσει σε καθεστώς αδράνειας.

Τελευταία υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες των νησιωτών άλλα και όλων των επαγγελματιών δικαιούχων του μέτρου (καθηγητών, δασκάλων, γιατρών, εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, κτλ), για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή των χρημάτων τους από πραγματοποιημένα ταξίδια.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι κοινωνικό επίδομα. Αποτελεί μια ενίσχυση που ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα των νησιωτών για εξισορρόπηση του κόστους μετακίνησης τους και μείωση του ανταγωνιστικού μειονεκτήματος των επιχειρήσεων τους και βασίζεται στην επιταγή του Συντάγματος για ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Απαιτούμε λοιπόν τη διατήρηση του ευεργετικού αυτού μέτρου για τους νησιώτες και την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων όπως αυτό γίνονταν και στο παρελθόν. Καλούμε τις νησιωτικές ΕΛΜΕ να συστρατευτούν σε αυτό το αίτημα και την ΟΛΜΕ να  το προωθήσει το συντομότερο δυνατό προς το υπουργείο Ναυτιλίας.


 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ