19.1.2021 16:14

Ελεύθεροι οι δύο δράστες της επίθεσης στον σταθμάρχη

Με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης στον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Οι δυο οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 2.000 για τον καθένα και η υποχρέωση να εμφανίζονται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φίλοι τους, ενώ καθ'όλη τη διάρκεια στο πλευρό τους βρισκόταν η μητέρα τους. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν οι συνήγοροι των δραστών  οι δυο μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγνώμη, αλλά επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. 

Μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του  MEGA o ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας που εξέτασε τον σταθμάρχη ανέφερε ότι τα χτυπήματα θα μπορούσαν να του προκαλέσουν παράλυση.O ιατροδικαστής εξήγησε ότι ο 53χρονος σταθμάρχης έχει κατάγματα σε τρεις σπονδύλους της οσφυϊκής μοίρας και κάποια κατάγματα στην κάτω γνάθο.

«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός ή ιατροδικαστής για να καταλάβει ότι κατάγματα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να επιφέρουν αναπηρία ή ότι με το κάταγμα στη γνάθο μπορεί να έχεις εγκεφαλικές βλάβες», υποστήριξε ο Νίκος Καλόγρηας. Ο ιατροδικαστής συμπλήρωσε μάλιστα πως «βεβαίως και μπορεί να ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή του και είναι ευτύχημα που ο 53χρονος ήρθε περπατώντας να εξεταστεί, θα μπορούσε να έχει μείνει ανάπηρος ή να είχε τεθεί η ζωή του η ίδια σε κίνδυνο».

Μιλώντας για τα τραύματα που φέρει ο σταθμάρχης του μετρό, ο ιατροδικαστής τόνισε πως «όλα αυτά προκύπτουν και από τα σχετικά έγγραφα, καθώς το θύμα διακομίσθηκε και στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκε στη συνέχεια και από ειδικό γναθοχειρουργό». Για την πορεία της υγείας του 53χρονου σημείωσε πως «είναι σε εξέλιξη η αντιμετώπιση των τραυμάτων, ενώ αναμένεται να γίνει και ένα χειρουργείο για τα τραύματα στην κάτω γνάθο».

Πηγή: Στο Νησί 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ