14.4.2022 11:13

«Εκτοξεύτηκε» το πρώτο εξώδικο για τον φετινό ρουκετοπόλεμο

Εξώδικο 11 κατοίκων από δικηγόρο της Αθήνας κατά του Δήμου Χίου και τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου - Κάνουν λόγο για παράνομο και βάρβαρο έθιμο, σημειώνοντας ότι δεν δέχονται κανένα μέτρο όπως η κάλυψη ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας

Η απουσία πραγματικού διαλόγου για τη διεξαγωγή του εθίμου που έφερε το χιακό Πάσχα στο προσκήνιο, είχε σαν αποτέλεσμα την «καθιερωμένη» πλέον αποστολή εξωδίκου των θιγομένων κατοίκων με αποδέκτες Δήμο και Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου.

Το εξώδικο που μοιράστηκε και στα τοπικά Μ.Μ.Ε., φέρει τις υπογραφές 11 κατοίκων ενώ διακινείται από τον Αθηναίο Δικηγόρο Νικόλαο Κωστακόπουλο.

Σε αυτό, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα παράνομο έθιμο το οποίο προκαλεί σοβαρές ζημιές, κάτι που όπως σημειώνουν επιβεβαιώνεται και από τις ενέργειες του Δήμου Χίου για κάλυψη σπιτιών και ενοριών.

Οι κάτοικοι όμως δεν αρκούνται εκεί, αφού λίγο αργότερα το χαρακτηρίζουν ως «βάρβαρο έθιμο» κάνοντας λόγο για τέλεση σειράς ποινικών αδικημάτων με συμμέτοχο τον Δήμο Χίου όπως:

1) Την τέλεση των αδικημάτων των άρθρων 272 (κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών) και 270 ΠΚ (έκρηξη), άλλως και σε κάθε περίπτωση του αδικήματος του άρθρου 5 του ν. 456/1976 που απαγορεύει τη κατοχή και χρησιμοποίηση κροτίδων και την κατοχή και χρησιμοποίηση φωτοβολίδων.

2) Την ενδεχόμενη τέλεση εμπρησμού (άρθρο 264 ΠΚ)

3) Την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της κοινώς επικίνδυνης βλάβης (άρθρο 273 ΠΚ), άλλως της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378 ΠΚ).

Δεν συναινούν στην κάλυψη των σπιτιών

Τέλος οι θιγόμενοι κάτοικοι, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν συναινούν στην κάλυψη των σπιτιών τους, την οποία θεωρούν παράνομη, προσθέτοντας ότι: «η μόνη αποτελεσματική προστασία των περιουσιών, της σωματικής ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής και των οικείων μας αποτελεί η αποτροπή της διεξαγωγής του πιο πάνω «ρουκετοπολέμου» με κάθε νόμιμο μέσο».

 

 

Αρχείο PDF

Εξώδικο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ