15.3.2022 13:42

Ολοταχώς για Ρουκετοπόλεμο αλλά με ασφάλεια και χαμηλό αριθμό ρουκετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπάθειες για σύντμηση του χρονικού διαστήματος που τα σπίτια θα παραμένουν καλυμμένα με συρματοπλέγματα

Την πεποίθησή του ότι το έθιμο του ρουκετοπόλεμου θα καταφέρει να νικήσει ακόμα και τον κορωνοϊό, επιστρέφοντας στις σωστές του διαστάσεις και με βασικό άξονα την ασφάλεια ρουκετατζήδων και κατοικιών, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Σιδερής Ντομάτας.

Όπως είπε, βασική προτεραιότητα του Δήμου Χίου είναι η ασφάλεια και προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του εργολάβου που έχει αναλάβει την περίφραξη των 50 και πλέον σπιτιών αλλά και των ενοριών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντομάτα, στη συγκεκριμένη συνάντηση ζητήθηκε από τον εργολάβο, να διπλασιάσει το προσωπικό που απασχολεί ώστε να απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για το ντύσιμο των σπιτιών ενώ αναζητήθηκε και τρόπος ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές στα σπίτια κατά τη διαδικασία τοποθέτησης των συμρματοπλεγμάτων.

Αναφερόμενος στον αριθμό των ρουκετών ο κ. Ντομάτας, μετέφερε την εκτίμησή του για μειωμένο αριθμό και από τις δύο ενορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αφενός θα διατηρήσει το έθιμο αφετέρου δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους θιγόμενους κατοίκους.

«Έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες»

Στον αντίποδα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης και μέλος της «Συμμαχίας Αξιών» Νίκος Νύκτας, που έθεσε το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, έκανε λόγο για καθυστερημένες διαδικασίες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο η περίφραξη αλλά και μία σειρά ενεργειών που θα φέρουν ξανά τον ρουκετοπόλεμο στο επίκεντρο του χιώτικου Πάσχα, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και μη διεξαγωγής.

Όπως είπε, εκτός από τις διαδικασίες περίφραξης θα έπρεπε να έχει υπάρξει παρέμβαση στο κομμάτι του συντονισμό, σημειώνοντας ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε σαφές σχέδιο για τον τρόπο μετακίνησης των επισκεπτών, για τα ακριβή σημεία θέασης, καθώς και για τον τρόπο δράσης των εθελοντών.

Παράλληλα μετέφερε την εκτίμησή του ότι, άμεσα θα πρέπει να διορθωθούν οι πολλές μικρές ατέλειες στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου Χίου, αφού σταδιακά επανέρχεται το ενδιαφέρον των γειτόνων και όχι μόνο για το μοναδικό χιώτικο έθιμο του Πάσχα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, ώστε να δράσει άμεσα, προκειμένου το Πάσχα η Χίος να έχει την εικόνα που της αρμόζει αναφορικά με τους εξ ανατολών επισκέπτες του νησιού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ