8.5.2019 15:01

Εκθεσιακό κέντρο: κλειστό για την εμπορική έκθεση, διαθέσιμο για έκθεση σκύλων! Υπάρχει λογική εξήγηση;

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά συνεχίζουν να δρουν στην Περιφέρεια σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του εκθεσιακού κέντρου «Γ. Καλουτάς».

 Η αρχική αιτιολογία ότι το εκθεσιακό κέντρο δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθεί για τις ανάγκες διοργάνωσης της ετήσιας εμπορικής έκθεσης, καθώς η διαχειρίστρια της δομής, ΕΝΑ Χίου τελεί υπό εκκαθάριση, μεταφέρθηκε από τη διοργανώτρια της εμπορικής έκθεσης «Art Line» σε όλο τον ενδιαφερόμενο εμπορικό κόσμο να συμμετάσχει στην ετήσια παρουσίαση των νέων δεδομένων της τοπικής μας αγοράς. «Μας δουλεύεται, ακούω πια από τους συνεργάτες μου. Πως είναι δυνατόν ο χώρος της έκθεσης να μην παραχωρείται για το σκοπό που δημιουργήθηκε αλλά να επιτρέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων από τον Κυνοφιλικό Όμιλο, με ρωτούν διαρκώς. Προσωπικά δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Ας δώσουν την απάντηση οι αρμόδιοι της Περιφέρειας κι ας εξηγήσουν στον εμπορικό κόσμο του νησιού και τους χιλιάδες καταναλωτές γιατί τους στερούν αυτή την ευκαιρία, να πάρουν μέρος σε ένα θεσμό για το νησί εδώ και δυο δεκαετίες», υποστηρίζει η εκπρόσωπος της Art Line. «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με τη διοργάνωση του Κυνοφιλικού. Κι αυτή και πολλές άλλες παρόμοιες εκθέσεις έπρεπε να ζωντανεύουν το χώρο. Όσο περισσότερη χρήση, τόσο το καλύτερο για την ίδια τη δομή», προσθέτει η κ. Νταούτη. Να σημειωθεί ότι δίχως την ετήσια διοργάνωση της έκθεσης το συνεδριακό κέντρο θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα φθοράς, καθώς τόσα χρόνια η διοργανώτρια της εμπορικής έκθεσης ουσιαστικά το συντηρεί για τις ανάγκες της. Η έκθεση, εδώ και χρόνια, αναδεικνύει και το κοινωνικό της πρόσωπο παρέχοντας στέγη και ευκαιρίες προβολής σε κοινωνικούς φορείς και συλλόγους του νησιού. Αυτή τη φορά μάλιστα η έκθεση θα έφερε τη διοργανωτική σφραγίδα του Επιμελητηρίου Χίου, κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί η Περιφέρεια. Υπάρχει εξήγηση;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ