15.3.2016 15:53

Εκμεταλλεύονται την αδυναμία του να εισπράξει τα ενοίκια

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ

Στην ίδια του την αδυναμία, να λειτουργήσει ως ιδιώτης, σκοντάφτει ο Δήμος Χίου που βλέπει την προσπάθειά του για είσπραξη των ενοικίων από ακίνητα που μισθώνει σε τρίτους, να πέφτει στο κενό.

Η φθίνουσα πορεία της προηγούμενης χρονιάς, συνεχίζεται και φέτος με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνουν δύο βασικά στοιχεία. Πρώτον την οικονομική δυσπραγία που οδηγεί ολοένα και περισσότερους ενοικιαστές να μην καταβάλλουν το ενοίκιο του Δήμου στην ώρα του, και δεύτερον το γεγονός ότι η ανοχή που υπάρχει από τις υπηρεσίες να μετατρέπεται σε εκμετάλλευση σε βάρος των δημοτικών εσόδων.

Χωρίς να έχει κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016, η εικόνα που υπάρχει είναι απογοητευτική με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά λίγο θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με πέρσι.

«Το 2015 είχαμε προβλέψει να εισπράξουμε 700.000 ευρώ από ενοίκια και τελικά εισπράξαμε 400.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε και φέτος να ανταποκριθούμε σε μία επιπλέον μείωση», τόνισαν στον «π» παράγοντες της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Θα σωθεί μέσω της Μονομετοχικής;

Ανάσα στην όλη κατάσταση αναμένεται να δώσει η παραχώρηση μερίδας των ακινήτων του Δήμου στη Μονομετοχική από τις αρχές Απριλίου. Όπως ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής αυτή η εξέλιξη θα σημαίνει στην πράξη ότι τα ενοίκια θα μπορούν να γίνουν άμεσα απαιτητά μέσα από μία απλή απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας, χωρίς να χρειάζονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο σχεδιασμός μάλιστα προβλέπει τη μεταφορά των πρώτων 10 ακινήτων από την Δήμο στη Μονομετοχική στις αρχές Απριλίου στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας του νέου συστήματος είσπραξης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ