20.9.2019 10:39

Εκλέγεται σήμερα η πρώτη διοίκηση του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού

Οι κάλπες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Τουρισμού Χίου στήθηκαν στο Επιμελητήριο Χίου.

Σήμερα από τις 13:00 έως και τις 16:00 τα ταμειακώς ενήμερα μέρη του Φορέα θα ψηφίσουν και θα εκλέξουν την πρώτη Διοίκηση του Φορέα.
Το Επιμελητήριο Χίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει εις πέρας το –δύσκολο εκ των πραγμάτων- έργο της ίδρυσης του Φορέα και με υπομονή αλλά κυρίως σωστή στρατηγική πέτυχε το συγκεκριμένο στόχο.

Αναλυτικά συνέστησε Επιτροπή Πρωτοβουλίας με αποστολή να ξεκινήσει διαβούλευση ώστε να εκπονηθεί το Καταστατικό του Φορέα, προκάλεσε πολλές συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων με εμπλεκόμενους φορείς , οργάνωσε ημερίδες και αισίως έφτασε στη σημερινή ημέρα.
«Το Επιμελητήριο θα βρίσκεται δίπλα στο Φορέα –ειδικά στα πρώτα του βήματα- στηρίζοντας την όλη προσπάθεια καθώς ενωμένοι μόνο μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία όσον αφορά το τουριστικό γίγνεσθαι του νησιού.
Αναμένουμε- και θα εργασθούμε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση - ο Φορέας Τουρισμού να εκπληρώσει τους βασικούς σκοπούς της ίδρυσής τους που είναι :
• Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Χίου και της ευρύτερης περιοχής σαν τουριστικός προορισμός.
• Η αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς και η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
• Η τοπική ανάπτυξη ιδίως στον τομέα του τουρισμού και των συναφών υπηρεσιών με βάση τις αρχές της αειφορίας και ο σεβασμός στο περιβάλλον, την ιστορία και την παράδοση της Χίου και της ευρύτερης περιοχής.
• Η ενίσχυση της εικόνας της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας.
• Η δημιουργία κατάλληλων κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης του τουρισμού, η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, καθώς και κάθε πληροφόρηση που είναι απαραίτητη στον επισκέπτη της περιοχής μας.
• Η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή της περιοχής μας στην ευρύτερη τουριστική αγορά εσωτερικού και εξωτερικού.
• Η ανάδειξη του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης σε όλους τους τομείς ως σημαντικού πλεονεκτήματος για την αναβάθμιση του τουρισμού
• Η υλοποίηση κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων (επενδυτικών, πολιτιστικών, επιμορφωτικών, ανταλλαγής εμπειριών κλπ)
• Η εκπόνηση μελετών.
• Η ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών φορέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της περιοχής μας»,

αυτά αναφέρουν τα μέλη του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ