21.2.2020 22:54

ΗΧΗΤΙΚΟ- Θεσμική εκτροπή με εκ των υστέρων ηχογράφηση πρακτικών

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλου Καλογεράκη μετά την ολοκλήρωση της 3ωρης συνεδρίασης του σώματος το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία κι ενώ είχε ανακοινωθεί το ομόφωνο της απόφασης κι ενώ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα άπαντες, πλην δύο δημοσιογράφων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Καλογεράκη, να τροποποιήσει την ψήφο του, ηχογραφώντας νέα απόφαση.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε από τον Παύλο Καλογεράκη να αρνηθεί κάτι τέτοιο, αφού η εκ των υστέρων ηχογράφηση και παρουσίαση του νέου αποσπάσματος ως απόφαση αποτελεί θεσμική εκτροπή, αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη.

Στο ηχητικό απόσπασμα του «π», καθότι τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων δεν είχαν σταματήσει να γράφουν, ο πρόεδρος του Σώματος ακούγεται να λέει:

«Επανέρχομαι επί της ψηφοφορίας γιατί εκ παραδρομής δεν ρώτησα εάν υπάρχει κάποιος συνάδελφος με λευκή ψήφο και βλέπω ότι υπάρχει ένα χέρι. Κύριε Ξενάκη εσείς;»

Για να συμπληρώσει ο κ. Ξενάκης στην εκ των υστέρων ηχογράφηση: «Ναι κύριε Πρόεδρε. Κι εγώ θέλω να δηλώσω ότι η θέση μου είναι γνωστή. Παραμένω στη θέση μου όπως την εξέφρασα και με το άρθρο που έστειλα. Παρόλα αυτά και σεβόμενος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαι σε κάθε αγώνα παρών».

«Ευχαριστούμε. Επομένως έχουμε κατά πλειοψηφία (απόφαση) πλην ενός του κ. Ξενάκη που ψήφισε λευκό», κατέληξε ο κ. Καλογεράκης, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων που είχαν μείνει στην αίθουσα και οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραποιήσουν στα γραφόμενά τους το ομόφωνο της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα από το σύστημα καμερών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Ξενάκης κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας όντως δεν υψώνει το χέρι του, όμως δεν διαφοροποιήθηκε ούτε διαμαρτυρήθηκε στον Παύλο Καλογεράκη όταν ανακοινώθηκε η ομοφωνία της απόφασης, κάτι που μπορούσε άνετα να κάνει δικαιολογώντας μάλιστα την ψήφο του. 

 

Αρχείο ήχου

PSIFOS GIANNH KSENAKH

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ