9.9.2019 14:50

Εκ νέου αίτημα για τη λειτουργία του τομέα Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων

Με τη θετική εισήγηση της Ευτυχίας Βλυσίδου και την επισήμανση ότι η λειτουργία του τμήματος σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον κόστος για το δημόσιο

Εκ νέου αίτημα προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος Β’ Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων απέστειλε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, στον απόηχο της πρώτης μεγάλης κινητοποίησης των Καρδαμυλιτών, το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης.

Στο αίτημα η κα. Βλυσίδου σημειώνει ότι οι λειτουργικές ανάγκες που θα προκύψουν από τη λειτουργία του τμήματος είναι 46 διδακτικές ώρες από τις οποίες το σχολείο διαθέτει τις 38. Επιπλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πέρα της λειτουργίας ή μη του εν λόγω τμήματος, σύμφωνα με την Ε. Βλυσίδου, έχει γενικότερα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς κάδου ΠΕ 80 σε σχολικές μονάδες της Α’ Χίου : «οπότε οι 8 υπολειπόμενες ώρες είναι δυνατόν να καλυφθούν από την πρόσληψη των αναπληρωτών κλάδου ΠΕ80».

Τέλος η Ευτυχία Βλυσίδου σημειώνει ότι, στο πλαίσιο των ισχυουσών διατάξεων περί μετεγγραφών μαθητών 1 μαθητής της Β’ ΓΕΛ Καρδαμύλων έχει εκφράσει την επιθυμία να μεταγραφεί στο τμήμα Β’ Οικονομία του ΕΠΑ.Λ..

«Κατά συνέπεια επαναϋποβάλλουμε την πρόταση έγκρισης λειτουργίας του ολιγομελούς τμήματος Β’ Οικονομίας στο ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, διότι επί της ουσίας η φοίτηση 2 μαθητών στο τμήμα αυτό δεν συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για το δημόσιο», καταλήγει στην επιστολή της η κα. Βλυσίδου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ