9.9.2019 9:24

"Κλειστό σχολειό έρημο χωριό"

Δυναμική κινητοποίηση με αίτημα τη συνέχιση λειτουργίας του παιδικού σταθμού αλλά και του τμήματος Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ.

Με δύο βασικά αιτήματα, αυτό της συνέχισης λειτουργίας του παιδικού σταθμού των Καρδαμύλων αλλά και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ. ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών, κατέβηκαν στην πόλη το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι των Καρδαμύλων.

Με πανό στα χέρια οι κάτοικοι πραγματοποιησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Π.Ε. Χίου σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο ένα σχολείο να αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς. 

Το πρόβλημα κατά τους ίδιους έχει ανακύψει εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να κλείσει το τμήμα Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων παρότι έχει εγγραφεί ένα παιδί από τη Συκιάδα και υπάρχει ενδιαφέρον από ακόμα δύο παιδιά να εγγραφούν σε αυτό. 

Οι κάτοικοι απάντησαν και στον Βουλευτή Νότη Μηταράκη λέγοντας ότι στην παιδεία δεν υπάρχει χωροταξία και συνεπώς το κάθε παιδί μπορεί να φοιτήσει όπου επιθυμεί. 

Τέλος έθιξαν και το ζήτημα της λειτουργίας του παιδικού σταθμού λέγοντας ότι εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου, φέτος θα γίνουν δεκτά μόλις 10 από τα 21 παιδιά του χωριού. 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ