9.9.2019 9:24

"Κλειστό σχολειό έρημο χωριό"

Δυναμική κινητοποίηση με αίτημα τη συνέχιση λειτουργίας του παιδικού σταθμού αλλά και του τμήματος Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ.

Με δύο βασικά αιτήματα, αυτό της συνέχισης λειτουργίας του παιδικού σταθμού των Καρδαμύλων αλλά και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ. ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών, κατέβηκαν στην πόλη το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι των Καρδαμύλων.

Με πανό στα χέρια οι κάτοικοι πραγματοποιησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Π.Ε. Χίου σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο ένα σχολείο να αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς. 

Το πρόβλημα κατά τους ίδιους έχει ανακύψει εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να κλείσει το τμήμα Οικονομικών του ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων παρότι έχει εγγραφεί ένα παιδί από τη Συκιάδα και υπάρχει ενδιαφέρον από ακόμα δύο παιδιά να εγγραφούν σε αυτό. 

Οι κάτοικοι απάντησαν και στον Βουλευτή Νότη Μηταράκη λέγοντας ότι στην παιδεία δεν υπάρχει χωροταξία και συνεπώς το κάθε παιδί μπορεί να φοιτήσει όπου επιθυμεί. 

Τέλος έθιξαν και το ζήτημα της λειτουργίας του παιδικού σταθμού λέγοντας ότι εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου, φέτος θα γίνουν δεκτά μόλις 10 από τα 21 παιδιά του χωριού. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ