20.9.2016 15:31

Έφερε την Κορέα στη Χίο

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ AHN Youngjip

Μια επίσκεψη αφιερωμένη στη γνωριμία της  κορεάτικης κουλτούρας με το κοινό της Χίου αλλά και στη συνεργασία  Ελλάδας-Κορέας στον τομέα της ναυτιλίας θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας AHN Youngjip, στο νησί μας.

Η ναυτιλία στο επίκεντρο της επίσκεψης

Ο νοτιοκορεάτης Πρέσβης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του τμήματος Ναυτιλίας του  Παν. Αιγαίου θα επισκεφτεί τη Χίο και  θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου για τις σχέσεις Ελλάδας –Κορέας στον τομέα της Ναυτιλίας. « Είναι η πρώτη φορά που ο πρέσβης θα επισκεφτεί το νησί σας και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι θα του δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Χίου» αναφέρει στον «π» η Αγγ. Παπαδάτου,  υπάλληλος της πρεσβείας της Κορεάτικης Δημοκρατίας.

Γευσιγνωσία και προβολή ταινιών

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με στόχο την προώθηση του Κορεάτικου πολιτισμού και της Κορεάτικης κουλτούρας στη χώρα μας. «Πολίτες της Νότιας Κορέας επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα για να γνωρίσουν τον πολιτισμό της. Εμείς ως πρεσβεία στοχεύουμε στην γνωριμία των ελλήνων με την κουζίνα αλλά και τον πολιτισμό της Κορέας», σημείωσε η κα Παπαδάτου συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα ζουν αρκετοί Νοτιοκορεάτες οι οποίοι προσπαθούν να διαδώσουν την κουλτούρα τους στους έλληνες αλλά και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό . « Στη Χίο από όσο γνωρίζουμε δεν ζουν νοτιοκορεάτες, όμως αυτό δεν έχει σημασία.  Οι Χιώτες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της προβολής των ταινιών στο Ομήρειο αλλά και μέσω της βραδιάς γευσιγνωσίας να γνωρίσουν τον κορεάτικο πολιτισμό. Παράλληλα ο πρέσβης θα επιδιώξει συναντήσεις με Χιώτες πλοιοκτήτες προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας», κατέληξε η κα Παπαδάτου.

Το διήμερο πρόγραμμα επίσκεψης του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στη Χίο προβλέπει μια βραδιά γευσιγνωσίας,  προβολή δύο κορεάτικων ταινιών στο Ομήρειο, εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Δήμαρχο Χίου  και ομιλία στο αμφιθέταρο του Παν. Αιγαίου.

Γρ. Μαχαλιά

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ