29.4.2012 0:04

Έδωσαν τα χέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Επιμελητηρίου Σμύρνης και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Στην τελετή που διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου Δ. Κυτριλάκη, παρέστησαν οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες τόσο από τον Δήμο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια.

Δημήτρης Κυτριλάκης, Λίτσα Λύκου, Κώστας Γαννιάρης και Κώστας Μούνδρος  από την Ελληνική πλευρά, τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών ενώ ανέφεραν ότι κινήσεις όπως αυτή της κατάργησης της βίζας, για τους Τούρκους επισκέπτες, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς αλλά και του δημάρχου Τσεσμέ οι οποίοι ανέφεραν ότι τους δύο λαούς δεν τους χωρίζει πλέον τίποτα.

«Πλέον η μισή μου καρδιά ανήκει στη Χίο και η άλλη μισή στον Τσεσμέ», δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο δήμαρχος του γειτονικού Τσεσμέ.

Ιδιαίτερη μνεία για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία έκαναν για την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Χίου Ρένα Δαμίγου, οι Τούρκοι προσκεκλημένοι την οποία χαρακτήρισαν ως ψυχή της ελληνοτουρκικής φιλίας αφού από όποια θέση υπηρέτησε οι κινήσεις της πάντα συνέβαλλαν προς αυτή την προσέγγιση.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της αδελφοποίησης αυτή θα πραγματοποιηθεί στον Τσεσμέ στις 12 και 13 Μαϊου, όπου θα λάβει μέρος η αντίστοιχη εκδήλωση. 

 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ"

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ "Π"

 

Video streaming by Ustream

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ