25.9.2020 14:33

Η Χίος τίμησε τον ήρωα της αντίστασης Ιάσονα Καλαμπόκα

Σε μία σεμνή τελετή, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά μετά τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid 19 και η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Ιάσονα Καλαμπόκα, στον ανδριάντα του στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου.

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο έφεδρος Αξιωματικός Γιώργος Κάρμαντζης, που αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και στο έργο του ήρωα από την Αρκαδία, που μέσα από τη γενναιότητά του προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις κατοχής και έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, λίγο πριν την απελευθέρωση της Χίου.

Με τη φράση «είμαι ο τελευταίος της παρέας» ο Δημήτρης Κουσκουσάκης, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιάσονα Καλαμπόκα, χαρακτηρίζοντάς τον ως πραγματικό παλικάρι.

Εμφανώς συγκινημένος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στη σημασία τιμής στον ήρωα Ιάσονα Καλαμπίκα λέγοντας ότι η Χίο δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Η λιτή εκδήλωση τιμής και μνήμης μεταδόθηκε ζωντανά από το Politischios.gr μέσω συστήματος Live U.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ