1.4.2020 10:45

Η Χίος τιμά τον μεγάλο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο

Μεσίστιες κυματίζουν από το πρωί της Τετάρτης 1η Απριλίου οι σημαίες στο Κάστρο της Πόλης και στο Δημαρχείο της Χίου, σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του μεγάλου αγωνιστή της αντίστασης Μανώλη Γλέζου, ο οποίος κηδεύεται σήμερα.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο -όπως οι συνθήκες επιβάλλουν λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο εκλιπών είχε ζητήσει περίπου προ τριετίας από τον ίδιο τον κ.Ιερώνυμο, θρησκευτική κηδεία, πράγμα που είχε αποκαλύψει δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος. 

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου τελείται δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ