17.11.2020 9:21

Η ΕΛΜΕ καταδικάζει την αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης

Έντονη κριτική ασκεί μέσα από ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου, στον απόηχο της απαγόρευσης συναθροίσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου.

Η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας όπως αναφέρουν: «μας οδηγεί σε άλλες εποχές». Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ: «Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.»

Πρόκειται για μια δικαιολογία και όχι μια ουσιαστική αντιμετώπιση της κρίσης ενώ προσθέτουν: « οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.»

Τέλος θυμίζουν πως: «Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Ακόμα και τώρα καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει στάση: «Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ