8.7.2020 14:49

Η ανακύκλωση στη Χίο… διπλασιάστηκε [vid]

655 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών το α’ εξάμηνο του 2020 έναντι 388 τόνων του 2019

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες της «Χιακής Συμπολιτείας» για ελλιπή ενημέρωση των πολιτών σε ότι αφορά στην ανακύκλωση στο νησί, έδωσε μέσα από δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, το Α’ εξάμηνο του 2020 παραδόθηκαν 655 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών έναντι 388 τόνων του 2019.

Αυτοί οι αριθμοί κατά τον ίδιο, μεταφράζονται σε 59 τόνους πλαστικού, 29 χαρτιού, 31 γυαλιού και 6 καπακιών.

«Αυτά τα στοιχεία που δίνουμε στη δημοσιότητα δεν είναι από τη ζυγαριά της Χίου αλλά από τη ζυγαριά των Αθηνών. Είναι δηλαδή τα στοιχεία των κιλών που παραδίδει ο μεταφορέας μας στην εταιρεία της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Αναγνώστου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την ανακύκλωση του αλουμινίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μόλις ετοιμαστεί η μονάδα διαλογής των ανακυκλώσιμων που ετοιμάζεται στη ΒΙ.ΑΛ. τότε οι αριθμοί θα 4πλασιαστούν.

«Στην παρούσα φάση μεταφέρονται καθημερινά στην Αθήνα 10 με 15 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Αυτή είναι και η αιτία που οι αριθμοί διπλασιάστηκαν», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος διέψευσε κατηγορηματικά το θάψιμο ανακυκλώσιμων υλικών στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ