11.2.2022 14:20

Δύο προτάσεις από τους φορείς της Χίου για την μετακίνηση των φοιτητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Στέλιου Καμπούρη

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Στέλιου Καμπούρη πραγματοποιήθηκε χθες η Συνάντηση Εργασίας ώστε από κοινού οι εμπλεκόμενοι φορείς να δώσουν λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συζήτηση η οποία μπορεί σε βάθος χρόνου να αποβεί και χρήσιμη για τη επίλυση του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της μετακίνησης των φοιτητών τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Γιούλα Αργυρούδη.

Η συνάντηση διήρκησε συνολικά δυο ώρες και αποδείχθηκε σημαντική καθώς από τους συμμετέχοντες προέκυψαν δυο προτάσεις. Συγκεκριμένα η μια αφορά στην συνεργασία μεταξύ Δήμου Χίου, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αστικού ΚΤΕΛ και η άλλη προτείνει το ίδιο το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ να διευθετήσουν το θέμα της μετακίνησης των φοιτητών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Σύλλογοι Φοιτητών των Σχολών της Χίου, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αιγαίου (  Παπαγεωργίου Δημήτριος, κ. Χριστοφάκης Εμμανουήλ, Σιδηροφάγης Φώτης), Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χίου ( Ξυλάς Νικόλαος , Πατεριμός Γεώργιος), ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Κλούβας Σταμάτης, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης  Παπαδόπουλος Γεώργιος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Βρουλής Παντελής, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Νύκτας Νικόλαος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αργυρούδη Γιούλα.

Τέλος, η συνεργασία του συνόλου των φορέων, οι οποίοι πήραν μέρος στη συνάντηση εργασίας, θα είναι διαρκής μέχρι την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ