23.2.2021 11:40

Δράση προσφοράς σε 14 οικογένειες από τους Προσκόπους Χίου

Εμπνευσμένη από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά: «Έσο Έτοιμος» και «Αφήστε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκατε»

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη κίνηση για νέους σε όλο τον κόσμο, η προσκοπική κίνηση, που αριθμεί περισσότερα από 54.000.000 μέλη σε 220 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή την ημέρα όλοι οι πρόσκοποι του κόσμου γιορτάζουν την ημέρα γέννησης του ιδρυτή της προσκοπική κίνησης, Λόρδου Baden Powell.

Με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης», οι Πρόσκοποι σε κάθε άκρη της γης οργανώνουν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του: «Έσο Έτοιμος» και «Αφήστε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκατε». 

Στην Ελλάδα εδώ και 111 χρόνια, η Προσκοπική Κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εθελοντική κίνηση για νέους με 25.000 μέλη. Οι Πρόσκοποι, εμπνεόμενοι από τα λόγια του ιδρυτή πραγματοποιούν δράσεις σε 350 γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα οι πρόσκοποι είναι Πρεσβευτές και εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σε αυτό το μήκος κύματος, οι οικογένειες των "μεγάλων" προσκόπων της Χίου, των Εφόρων, σκεφτήκαν να μοιραστούν το κυριακάτικό τους τραπέζι (σ.σ. Κυριακή 21/2/21) ετοιμάζοντας ένα πλήρες γεύμα για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Σε ανακοίνωσή τους οι Πρόσκοποι Χίου αναφέρουν: «Ευχόμαστε από καρδιάς, του χρόνου τέτοια μέρα, κανένας συνάνθρωπός μας να μην έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Ευχαριστούμε το Δήμο Χίου και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Χίου. κ. Γιώργο Πατεριμό για τη συνεργασία, αφού το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου μας υπέδειξε 14 οικογένειες και διένειμε, όπου δεν ήταν δυνατόν από τους ίδιους, το γεύμα που με πολύ αγάπη ετοιμάσαμε»

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ