16.12.2015 9:06

Δωρεάν διανομή φρούτων σε 3000 μαθητές

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Φρούτα σε 3000 μαθητές δημοτικών σχολείων σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά θα διανεμηθούν την Παρασκευή από τον Οργανισμό κεντρικών αγορών και αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Γ. Παπαδόπουλου.

Η αίτηση στον παραπάνω οργανισμό κατατέθηκε τον Οκτώβρη οπότε και ζητήθηκε να σταλούν για τα σχολεία του νομού, φρούτα στα πλαίσια δράσης για την υγιεινή διατροφή στα δημοτικά.

Τρεις μήνες μετά, ο Οργανισμός ενημέρωσε ότι όχι μόνο θα στείλει 5 είδη φρούτων για 3.000 μαθητές αλλά θα επισκεφτεί την Παρασκευή τη Χίο και ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, ο οποίος παράλληλα θα διανείμει 3200 αλφαβητάρια παιδικής διατροφής.

 

Τα φρούτα

Τα φρούτα που θα διανεμηθούν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλο είναι μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, και μπανάνα. Τα φρούτα θα φτάσουν στη Χίο την Παρασκευή και θα διανεμηθούν με έξοδα του δήμου σε όλα τα σχολεία του νησιού, (32 τον αριθμό) από την πόλη ως τα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Ο ίδιος ο Γενικός γραμματέας θα μιλήσει στα παιδιά σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ίδιο πρωί στην ιχθυόσκαλα με θέμα, τι άλλο από τη σωστή διατροφή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ