9.1.2015 11:15

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΙΟΥ: Φορομπήχτες μέχρι τέλους"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ

Τα λέγαμε εμείς ούτε λίγο ούτε πολύ σημειώνει η ΛΑΣ, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθούσε η δημοτική αρχή, μια πολιτική φορομπηχτική χωρίς διεκδίκηση που μετακυλύει το όποιο κόστος στις πλάτες του δημότη.

Σε ανακοίνωση της η ΛΑΣ χαρακτηρίζοντας ως όψιμους σωτήρες τη δημοτική αρχή σημειώνει ότι ο λαός πρέπει επιτέλους να δράσει αν θέλει να σταματήσει να υπομένει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"Με περισσή αναλγησία η δημοτική αρχή Χίου προχώρησε στην ψήφιση των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, που χαρατσώνουν το λαό της Χίου από  20-200%, αποδεικνύοντας την πλήρη ταύτισή της με την πολιτική μήτρα που τους στήριξε και τους στηρίζει το λόμπι της ΝΔ, πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τη συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των χωριών,που με την παρουσία τους και την οργή τους εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τα χαράτσια της δημοτικής αρχής και την απαίτησή τους να τα πάρουν πίσω.

Σε απάντηση οι «λογιστές» της δημοτικής αρχής με πρώτο το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Γδύση και Μπελέγρη, προσπαθούσαν να πείσουν τους εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, του Επιμελητηρίου, των επαγγελματιών και εμπόρων,δεκάδων πολιτών και των προέδρων των χωριών ότι τους χαρατσώνουν για το καλό τους.

Ανακόλουθοι με τα δικά τους λόγια περί αναβαθμισμένων υπηρεσιών, περιορίστηκαν στην μπακαλίστικη λογική να καλύψουν τα ελλείμματα , αρνούμενοι πεισματικάνα αγγίξουν τα μεγάλα εισοδήματα, να ορθολογικοποιήσουν τα έξοδα, να διεκδικήσουν χρήματα που τους ανήκουν, στην ανάγκη να καλύψουν όποιο κενό μένει από τους κεντρικούς πόρους, όπως γινόταν μέχρι τώρα, για να αποφεύγονται οι αυξήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος, αποκάλυψε τη βαθιά ταξική πολιτική της δημοτικής αρχής, επανέλαβε τις προτάσεις της και συνέβαλε στο να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο με κορμό τις προτάσεις της που τελικά ψηφίστηκαν και από τις άλλες αντιπολιτεύσεις  και αφορούσαν:

  • Αυξήσεις σε επιχειρήσεις , τράπεζες, ΔΕΚΟ, αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, Βίλες κλπ πάνω από 700 τμ με 4,5-5 ευρώ το τμ.
  • Πάγωμα των τελών και διατήρηση των διαφορετικών συντελεστών πλην συμβολικής μείωσης στο Βροντάδο που ήταν η ακριβότερη περιοχή.
  • Μειώσεις στις ευπαθείς ομάδες και απαλλαγή απόρων και ανέργων.

Οι προτάσεις αυτές καταψηφίστηκαν με 22 «καρφιά» με ονοματεπώνυμο στο σώμα του χιώτικου λαού, προκρίνοντας τα επιχειρήματα Σαμαρά και συγκυβέρνησης ότι όλα γίνονται για να μην πτωχεύσουμε, πληρώνοντας εμείς τη νύφη.

Σε κάθε περίπτωσηο μοναδικός κριτής και τιμωρός είναι ο ίδιος ο λαός της Χίου που πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του και να καταλάβει επιτέλους ότι δεν αρκεί να αλλάζεις πρόσωπα, αλλά πρέπει να αλλάζεις πολιτικές, να έχει κριτήριο ψήφου τα βάσανά του, τις ανάγκες του και αυτούς που καθημερινά είναι δίπλα του.

Κυρίως όμως χρειάζεται να δρα, να αγωνίζεται αντί να αναθέτει σε όψιμους σωτήρες τα προβλήματά του".

Διαφορετικά  θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο όχι μόνο τώρα αλλά ες αεί!

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ