11.4.2016 16:12

Δήμος Χίου προς μετανάστες: «Δεν είστε σε εχθρικό έδαφος»

Να αντιστρέψει το κλίμα και την εικόνα που έχει δοθεί προς τα έξω, μετά τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια εκκένωσης του λιμένα Χίου επιχείρησε η Δημοτική αρχή.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τους αντιδημάρχους Γ. Καράλη και Γ. Καραμανή, υπαλλήλους της υπηρεσίας ασύλου καθώς και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και του NRC, επισκέφθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .και Σούδα, δηλώνοντας ότι ο Δήμος προσπαθεί να τους παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημέρωσαν τους φιλοξενούμενους στις δομές του Δήμου για τη δυνατότητα που έχουν, ως προς την υποβολή αίτησης ασύλου ενώ δόθηκε εντολή για τοποθέτηση πληροφοριακών banners σε Σούδα και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ώστε να δίνονται απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα των προσφύγων.

«Πήγαμε εκεί προκειμένου να τους εξηγήσουμε ότι δεν βρίσκονται σε εχθρικό έδαφος. Η Χίος διαφώνησε με την παρουσία τους στον χώρο του λιμανιού και όχι με την παρουσία των ίδιων στο νησί. Προσπαθούμε συνεχώς προκειμένου να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και διαμονής», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ