Τα «Μαστίνια», δηλαδή τα κριτσίνια με γεύση μαστίχας ήταν τελικά αυτά που απέσπασαν το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό παραγωγής καινοτόμων διατροφικών προϊόντων ecotrophelia 2014, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, και βραβεύονται.
Εφέτος στον διαγωνισμό το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων συμμετείχε με τρία προϊόντα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.
Το προϊόν που απέσπασε εφέτος το 2 βραβείο, το ΜΑΣΤΙΝΙΑ (προϊόν με μαστίχα Χίου) παρήχθη στη Χίο, σε συνεργασία με τη Mediterra.
Τα Μαστίνια είναι βιολογικάκριτσίνια χωρίς γλουτένη σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων επειδή περιέχουν λιναρόσπορο. Τα Μαστίνια περιέχουν μαστίχα και μαστιχόνερο που είναι το παραπροϊόν της μαστίχας.
Το προϊόν παρήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία MEDITERRA Α.Ε. από τους Μ. Δημητροπούλου , Αλ. Καλουτά , Στ. Παπαδάκης και Δ. Παπακωνσταντινάκη, με επιβλέποντα καθηγητή τον Ζαχαρία Ιωάννου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.