Κοινωνία

5/7/14 13:36

τελ. ενημ.: 7/7/14 17:15

Διάκριση για τα κριτσίνια με Μαστίχα

ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOTROPHELIA 2014

Τα «Μαστίνια», δηλαδή τα κριτσίνια με γεύση μαστίχας ήταν τελικά αυτά που απέσπασαν το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό παραγωγής καινοτόμων διατροφικών προϊόντων ecotrophelia 2014, που διοργανώνει  ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, και βραβεύονται. 

Εφέτος στον διαγωνισμό το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων συμμετείχε με τρία προϊόντα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

Το προϊόν που απέσπασε εφέτος το 2 βραβείο, το ΜΑΣΤΙΝΙΑ (προϊόν με μαστίχα Χίου) παρήχθη στη Χίο, σε συνεργασία με τη Mediterra.

 Τα μαστίνια

Τα Μαστίνια είναι βιολογικάκριτσίνια χωρίς γλουτένη σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων επειδή περιέχουν λιναρόσπορο. Τα Μαστίνια περιέχουν μαστίχα και μαστιχόνερο που είναι το παραπροϊόν της μαστίχας.

Το προϊόν παρήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία MEDITERRA Α.Ε. από τους Μ. Δημητροπούλου , Αλ. Καλουτά , Στ. Παπαδάκης και Δ. Παπακωνσταντινάκη, με επιβλέποντα καθηγητή τον Ζαχαρία Ιωάννου. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση