26.4.2022 9:55

Διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο

Μιλήσαμε στους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου – Καρράδειο

Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, Ελένης Τζάνα, πραγματοποιήσαμε δυο ομιλίες στην Ε’ και στην Στ’ Δημοτικού. Το θέμα των ομιλιών ήταν ‘’Η Διαχείριση σχέσεων-συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου’’. Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Ψυχολόγο Ραφαέλα Ζαχαριά και αφορούσε τα δυο τμήματα της Ε’Δημοτικού. Η δεύτερη δράση αφορούσε την Στ’Δημοτικού και πραγματοποιήθηκε από την Ψυχολόγο Ραφαέλα Ζαχαριά και την Ειδική Εκπαιδευτικό Δέσποινα Βασιλάκη.

Η 1η ομιλία έλαβε χώρα στις 4-04-2022 και αφορούσε τα 2 τμήματα της Ε’Δημοτικού. Την δράση παρακολούθησαν 11 μαθητές του τμήματος Ε1 καθώς και η δασκάλα του τμήματος κα. Αθηνά Σκαπινάκη. Ακόμα, την δράση παρακολούθησαν 13 μαθητές του τμήματος Ε2 και η δασκάλα του τμήματος κα.Μαρία Σαραντινούδη. Η 2 η ομιλία έλαβε χώρα στις 8-04-2022 και την δράση παρακολούθησε η Στ’Δημοτικού η οποία αποτελείται από 18 μαθητές.

Στόχος μας ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τους τρόπους και τις τεχνικές με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά μια σύγκρουση τόσο στο σχολικό πλαίσιο όσο και στο εξωσχολικό περιβάλλον. Οι δράσεις είχαν βιωματικό χαρακτήρα και στόχος μας ήταν να συμμετέχουν τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας στα πλαίσια ενός διαλόγου. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και συμμετείχαν σε πολύ υψηλό βαθμό με ερωτήσεις και απαντήσεις. Παράλληλα, αξιοποιήθηκαν δυο υποθετικά σενάρια στα πλαίσια δραματοποίησης.

Τα παιδιά εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και μας ευχαρίστησαν. Μάλιστα, κατά το κλείσιμο της ομιλίας, τα ίδια τα παιδιά επιδίωξαν μια επόμενη συνάντηση μαζί μας ενώ παράλληλα, ζήτησαν να τους παρέχουμε το υλικό της παρουσίασης καθώς το χαρακτήρισαν πολύ βοηθητικό και επιθυμούν να το έχουν στη κατοχή τους προκειμένου να το αξιοποιούν καθημερινά. Φυσικά, το δεχτήκαμε με χαρά! Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άψογη φιλοξενία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ