6.10.2020 12:48

Διαδικτυακές συναντήσεις γονέων από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Οι γονείς μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς, τα άγχη, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο γονεϊκό τους ρόλο. Μέσα από το μοίρασμα και την επαφή, στο κοινό έδαφος της ανταλλαγής απόψεων και με την καθοδήγηση της θεραπεύτριας, σκοπός είναι να αναγνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν, τι τους βοηθάει, τι τους δυσκολεύει και από πού μπορούν να βρουν υποστήριξη.

Η ομάδα γονέων απευθύνεται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική, στη σχολική ηλικία και στην εφηβεία με σκοπό την πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών, την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την ενίσχυση των γονιών στο να αντιμετωπίζουν θέματα που προκύπτουν στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση σχετικά με τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, η εύρεση αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γονιών και η προσωπική ανάπτυξη τους. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να απαντήσουν οι ίδιοι μέσα από τη βιωματική επεξεργασία των θεμάτων.

Διάρκεια
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1 ½ ώρα. Ο κύκλος συναντήσεων ξεκινά τον Οκτώβριο 2020 και ολοκληρώνεται τον Μάιο 2021.

Συμμετέχοντες
Η Ομάδα Γονέων αποτελείται από 5 - 10 μέλη.Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 10 μέλη

Συντονισμός
Ο συντονισμός των σεμιναρίων γίνεται από την ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Αποστολία Ξηρομερίσιου

Τόπος Διεξαγωγής
Οι ομάδες διεξάγονται διαδικτυακά.

Εγγραφές έως Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Επικοινωνία - Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου – Τμήμα Παιδιών και Εφήβων Τηλ. 2271020000 (εσωτ.1)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ