10.11.2012 19:00

"Διά τα ορφανά του πολέμου" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

 

Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε το μεσημέρι του Σαββάτου η ψηφιακή έκθεση της Μητρόπολης Χίου με τίτλο «Διά τα ορφανά του πολέμου», αφιερωμένη στους Χιώτες πεσόντες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας του 1922.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του «π» Γ. Ξανθάκη ο υπεύθυνος της έκθεσης π. Μελέτιος Γεννιώδης εφημέριος στο Βερβεράτο, ανέφερε ότι πρόκειται για την επίσημη ιστορική καταγραφή των απολεσθέντων στον αγώνα υπέρ πατρίδος σύμφωνα με εγκύκλιο του 1912 από την οποία η Εκκλησία ζητούσε από τις Μητροπόλεις της Ελλάδος να καταγράψουν τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων ώστε να τα βοηθήσει με κάθε μέσο.

Η έκθεση που από τη Δευτέρα θα είναι προσβάσιμη στο κοινό αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ψηφιακά αντίγραφα ώστε να μοιρασθεί στα σχολεία του νησιού ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η κυκλοφορία της σε έντυπη έκδοση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ