29.6.2012 19:07

Δεν θα γίνει… «γεφύρι της Άρτας»

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΥΣ

 
Την άμεση επανεκκίνηση των έργων στο γεφύρι του Παντουκειούς ζήτησε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου  σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μυτιλήνη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, του περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή και του αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη αλλά και του ιδιοκτήτη της εταιρείας ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε..
Στη σύσκεψη, που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μέχρι σήμερα ζητήματα που επέφεραν σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο αλλά και το ενδεχόμενο εκχώρησης της εργολαβίας για τα έργα οδοποιίας από το Μερσυνίδι μέχρι τον κόμβο Συκιάδας, σε άλλη κοινοπραξία ή εργολάβο.
Αισιόδοξος για την πορεία αλλά και την εξέλιξη των εργασιών εμφανίζεται ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής,  Γ. Πλακωτάρης, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τον εργολάβο είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το πολύ μέσα σε δεκαπέντε ημέρες.
«Κάναμε μία εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υπογραμμίσαμε την ανάγκη να εξελιχθεί και εν τέλει να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο. Αυτό που προέχει τώρα να τελειώσουν οι εργασίες στη γέφυρα του Παντουκειούς,  καθώς το έργο μαζί με τις επιγεφυρώσεις θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όμως θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους πολίτες της Χίου εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο κ. Πλακωτάρης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο θα παραδοθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εργασίες που έχουν μείνει ημιτελείς και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα Μυρσινιδίου – Συκιάδας και οι δύο τόνισαν ότι η εταιρεία ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε. αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκχώρησης του έργου σε τρίτο εργολάβο, εάν προκύψει ανάγκη για κάτι τέτοιο.
«Η λογική μας στην παρούσα φάση είναι το έργο να προχωράει βήμα- βήμα. Δυστυχώς οι οικονομικές συνθήκες είναι τέτοιες, που πολλές κατασκευαστικές εταιρίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα έργα. Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι αυτή η κατάσταση δεν επικρατεί μόνο στη Χίο. Είναι μία γενικευμένη κατάσταση,  με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα έργα του ΕΣΠΑ», κατέληξε σε δηλώσεις του ο Γ. Πλακωτάρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ