6.6.2014 12:30

Δεν έχουν ούτε χαρτί…

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών εκδίδει τις άδειες κυκλοφορίας σε κοινό υπηρεσιακό χαρτί επειδή υπάρχει έλλειψη του ειδικού πράσινου εντύπου

Κανονικά εκδίδει άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα συγκοινωνιών της Περιφέρειας, αλλά λόγω έλλειψης του ειδικού πράσινου χαρτιού από τις 25 Ιουλίου του 2013  με εγκύκλιο του υπουργείου εκδίδονται σε απλό υπηρεσιακό λευκό χαρτί.

Χαρτί υπάρχει αλλά δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, για αυτό με  το κανονικό πράσινο υπηρεσιακό έντυπο εκδίδονται μόνο οι άδειες των τουριστικών λεωφορείων Δημόσιας Χρήσης και των φορτηγών Δ.Χ που - αποδεδειγμένα με έγγραφα τελωνείων - εξάγουν εμπορεύματα στο εξωτερικό.

«Η χρήση απλού υπηρεσιακού χαρτιού εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2011, μετά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε για μια περίοδο και από τις 25 Ιουλίου λάβαμε εντολή να εκδίδουμε τις άδειες των οχημάτων Ιδιωτικής Χρήσης πάλι με υπηρεσιακό χαρτί», δηλώνει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και υπεύθυνος του τμήματος αδειών κυκλοφορίας Παντελής Μονογιούδης.

Το ένα φέρνει τ’ άλλο

Αλλά επειδή το ένα πρόβλημα δημιουργεί άλλα, τις συνέπειες της έλλειψης θα υποστούν σύντομα και οι δύο πλευρές, υπάλληλοι και οδηγοί. Όταν έρθει το κανονικό χαρτί και η νέα εγκύκλιος χρήσης του, η υπηρεσία θα πρέπει να ανακαλέσει τις άδεις που έχει εκδώσει με το υπηρεσιακό και να τις επανεκδώσει με πράσινο.

«Θα είναι διπλός κόπος για όλους», ομολογεί ο ίδιος, «αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού πρέπει οι άδειες να είναι ομοιόμορφες για να αποφεύγονται προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ