6.6.2014 12:30

Δεν έχουν ούτε χαρτί…

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών εκδίδει τις άδειες κυκλοφορίας σε κοινό υπηρεσιακό χαρτί επειδή υπάρχει έλλειψη του ειδικού πράσινου εντύπου

Κανονικά εκδίδει άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα συγκοινωνιών της Περιφέρειας, αλλά λόγω έλλειψης του ειδικού πράσινου χαρτιού από τις 25 Ιουλίου του 2013  με εγκύκλιο του υπουργείου εκδίδονται σε απλό υπηρεσιακό λευκό χαρτί.

Χαρτί υπάρχει αλλά δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, για αυτό με  το κανονικό πράσινο υπηρεσιακό έντυπο εκδίδονται μόνο οι άδειες των τουριστικών λεωφορείων Δημόσιας Χρήσης και των φορτηγών Δ.Χ που - αποδεδειγμένα με έγγραφα τελωνείων - εξάγουν εμπορεύματα στο εξωτερικό.

«Η χρήση απλού υπηρεσιακού χαρτιού εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2011, μετά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε για μια περίοδο και από τις 25 Ιουλίου λάβαμε εντολή να εκδίδουμε τις άδειες των οχημάτων Ιδιωτικής Χρήσης πάλι με υπηρεσιακό χαρτί», δηλώνει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και υπεύθυνος του τμήματος αδειών κυκλοφορίας Παντελής Μονογιούδης.

Το ένα φέρνει τ’ άλλο

Αλλά επειδή το ένα πρόβλημα δημιουργεί άλλα, τις συνέπειες της έλλειψης θα υποστούν σύντομα και οι δύο πλευρές, υπάλληλοι και οδηγοί. Όταν έρθει το κανονικό χαρτί και η νέα εγκύκλιος χρήσης του, η υπηρεσία θα πρέπει να ανακαλέσει τις άδεις που έχει εκδώσει με το υπηρεσιακό και να τις επανεκδώσει με πράσινο.

«Θα είναι διπλός κόπος για όλους», ομολογεί ο ίδιος, «αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού πρέπει οι άδειες να είναι ομοιόμορφες για να αποφεύγονται προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ