20.2.2017 14:37

Δεν δίνει έγγραφες διαβεβαιώσεις στους Χαλκούσους η Αστυνομία

«ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ», Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΘ. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Εξελίξεις στο Χαλκειός πυροδοτεί η άρνηση του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Χίου, Αθ. Μπασιούκα, να δώσει έγγραφες διαβεβαιώσεις στον πάρεδρο του Χαλκειούς, Κ. Φουτράκη, ότι τα προς μεταφορά κοντέινερ στη ΒΙ.ΑΛ. θα χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για στέγαση μεταναστών, κάτι που σύμφωνα με τους κατοίκους θα οδηγήσει σε αύξηση της χωρητικότητας του hot spot.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Κ. Φουτράκης, παρότι ο νέος αστυνομικός διευθυντής τον κάλεσε στο γραφείο του με σκοπό να του δώσει έγγραφες διαβεβαιώσεις, τελικά τον ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι υπηρεσιακά εφικτό.

«Το ίδιο είχα κάνει όταν Αστυνομικός Διευθυντής ήταν ο Δ. Αυγερινός. Μου υπέγραψε ένα χαρτί που ανέγραφε τον αριθμό των κοντέινερ και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι όντως ο κ. Αυγερινός κράτησε το λόγο του γιατί με επιτόπιες αυτοψίες είδαμε ότι ίσχυσαν όσα μας είχε πει. Τώρα, χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου, τι να πω στους συγχωριανούς μου στη λαϊκή συνέλευση;», διερωτήθηκε ο κ. Φουτράκης.

Σύμφωνα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας, 2 κοντέινερ θα χρησιμοποιηθούν για τουαλέτες, 2 για γραφεία, 1 κοντέινερ θα τοποθετηθεί στην έξοδο της ΒΙ.ΑΛ., 6 κοντέινερ για σκοπιές και 2 οικίσκοι για γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου.

Αντιδρά στις κινητοποιήσεις

Την έντονη αντίθεσή του στις καθημερινές συγκεντρώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς, εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Μπασιούκας, που το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στο Χαλκειός σε μία προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

 «Ξεσηκώνετε άδικα τον κόσμο»

Σε μία από τις στιγμές έντονου διαλόγου με τους συγκεντρωμένους ο κ. Μπασιούκας τους κατηγόρησε ότι ξεσηκώνουν άδικα τον κόσμο καλώντας τον συνεχώς σε συγκεντρώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του: «Εμείς υπηρετούμε τον νόμο κι εσείς κάνετε οτιδήποτε για να τον παραβιάζετε».

Δεν πείθονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς

Παρότι οι κάτοικοι αναγνώρισαν την αύξηση των περιπολιών τόσο στο Χαλκειός όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων, δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται τις προθέσεις του κράτους εξαιτίας του κακού προηγούμενου που υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. «Αν θα περάσουν τα κοντέινερ θα μας βρείτε εδώ μπροστά. Κι αν ένας από εμάς συλληφθεί, τότε θα πάμε όλοι μέσα», ανέφεραν στον Αστυνομικό Διευθυντή .

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ