16.6.2016 16:41

Δεν αποχωρίζονται το σχολείο ούτε το καλοκαίρι…

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΟΥΝ

Το άνοιγμα των αύλειων σχολικών χώρων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για παιχνίδι και ψυχαγωγία των παιδιών, υλοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Παπαδόπουλου και υιοθετήθηκε από αρκετά σχολικά συγκροτήματα.  Φέτος λοιπόν ο αντιδήμαρχος θέλησε να επαναλάβει το περσινό επιτυχημένο εγχείρημα, αποστέλλοντας ενημερωτικά έγγραφα στα σχολεία για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.  «Γνωρίζουμε ότι ιδίως στην πόλη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διότι τα παιδιά δεν έχουν υπαίθριους φυλαγμένους χώρους για να παίζουν. Πέρσι συμμετείχαν 8 σχολικά συγκροτήματα τα οποία φιλοξένησαν διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια παιδιών», δήλωσε στον «π» ο κ. Παπαδόπουλος. Παράλληλα επισήμανε ότι η δημοτική επιτροπή παιδείας  θα δίνει άδεια να ανοίξουν οι αυλές των σχολείων που θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μόνον εφόσον υπάρχει εποπτεία του χώρου από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. « Το έγγραφο έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία και τους ζητάμε μέχρι 22 Ιουνίου να μας απαντήσουν αν επιθυμούν να μετέχουν στο πρόγραμμα για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει καταρχήν να οριστούν υπεύθυνοι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του κάθε σχολείου που θα επιτηρούν τον χώρο και κατά δεύτερον θα υπάρχει ωράριο λειτουργίας που θα οριστεί από το κάθε σχολείο», κατέληξε ο αντιδήμαρχος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ