Κοινωνία

4/5/16 10:32

τελ. ενημ.: 4/5/16 17:21

Δεν ακούμπησαν το αποθεματικό του "Σκυλίτσειου"

ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Η ΧΙΟΣ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο απυρόβλητο μέχρι νεωτέρας, κυρίως λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ζήτημα, μένει το αποθεματικό του "Σκυλίτσειου" Νοσοκομείου Χίου.

Οι αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Χίου που προκύπτουν από τις μεταναστευτικές ροές, είναι η αιτία της εξαίρεσης της Χίου από την απόφαση του  Γενικού Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας Θεόδωρου Κομματά, να μεταφερθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

"Όχι μόνο δεν το αποθεματικό του Νοσοκομείου αλλά την παραμονή, μας έδωσαν και 200.000 ευρώ " δήλωσε στον "π" η εκτελούσα χρέη Διοικητή Ελ. Βουτιέρου αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο μεταναστευτικό καθώς και στις πιέσεις του βουλευτή Χίου, Ανδρ. Μιχαηλίδη.

Προς το παρόν το αποθεματικό του Νοσοκομείου δείχνει να έχει ξεπεράσει κι αυτόν τον σκόπελο. Για το αύριο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. 

Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ προς Κυβέρνηση: «Κάτω τα χέρια από το ταμειακό απόθεμα του Νοσοκομείου»

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου Νοσηλευτικού, παραϊατρικού, Διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου,  ζητάει με υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου. Παράλληλα με δεύτερο υπόμνημά τους ζητούν από την εκτελούσα χρέη  Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου να μην παραχωρήσει   τα αποθεματικά του  στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Ο Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ με αφορμή τη λήξη των Συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στην κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, την επι έξι χρόνια μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και τις ταυτόχρονες συνταξιοδοτήσεις από το 2009, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βιώνουμε την επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών δεδομένου της αύξησης της διέλευσης των ασφαλισμένων και μη, καθώς και του προσφυγικού. Θεωρούμε δε ότι, με βάση το οργανόγραμμα λειτουργίας του λείπει το 40% με 50% των εργαζομένων, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και την υποβάθμιση της λειτουργίας των κλινικών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας.  Ενώ, Παράλληλα έχουμε την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του Νοσοκομείου και τη λειτουργία ιδιωτικών συνεργείων  σ’ αυτό. Καθοριστικός παράγοντας του συνεχώς μειωμένου προϋπολογισμού  του, που μόλις ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξημένες ανάγκες, με βάση τα στοιχεία της κίνησης ασθενών στις κλινικές επείγοντα και εξωτερικά ιατρεία. Θεωρούμε ότι ως εργαζόμενοι δεχόμεθα βαριές επιπτώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα με βάση το κατάπτυστο 3ο μνημόνιο, αλλά και την υλοποίηση των δύο άλλων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την άμεση – εδώ και τώρα, με βάση τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν των τμημάτων και κλινικών….», αναφέρει μεταξύ άλλων  η ανακοίνωση των εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση