19.4.2021 11:04

Δήμος Χίου: Πάνω από 1.800 αγροτικά και αστικά ακίνητα περιμένουν αξιοποίηση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Χάρη Μπουρνιά το θέμα της καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας

Με ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα, αυτό της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις τελευταίες καταγραφές, καλείται να ασχοληθεί σε προσεχή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, έπειτα από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μπουρνιά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο politischios.gr, από τη στιγμή που ανέλαβε αντιδήμαρχος Οικονομικών μέχρι και την παραίτησή του, είχε θέσει ως βασική προτεραιότητα την καταγραφή και την καταχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Κτηματολόγιο, ενισχύοντας παράλληλα με προσωπικό το Τμήμα Περιουσίας Χίου.

«Μέσα σε αυτούς τους 15 μήνες έγινε ένα τεράστιο έργο για την καταχώρηση της δημοτικής περιουσίας,  εκτός της Δ.Ε. Χίου, για την οποία η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί μερικά χρόνια πριν. Επιπλέον δώσαμε βάρος στα ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Χίου, ώστε να αποτυπωθούν από τεχνικής πλευράς τα 15 διαμερίσματα που έχει στην κατοχή του στο λεκανοπέδιο της Αττικής», ανέφερε ο κ. Μπουρνιάς προσθέτοντας ότι εκτός των άλλων μετά από καιρό ξεκίνησαν και διαδικασίες επισκευών σε ορισμένα από αυτά τα ακίνητα.  

Συνολικά μέχρι σήμερα, η διαδικασία της καταγραφής έχει δείξει ότι ο Δήμος διαθέτει πάνω από 1.800 αγροτικά και αστικά ακίνητα εκτός της Δ.Ε. Χίου, τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να καταχωρούνται στο Κτηματολόγιο αλλά και στο Ε9 του Δήμου Χίου, ώστε εκτός των άλλων να αντιμετωπιστεί και το μείζον θέμα της καταπάτησης της δημοτικής περιουσίας.

Τέλος ο Χάρης Μπουρνιάς, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που έλαβε, ζητά τη σύσταση ειδικής επιτροπής από τον Δήμο Χίου, η οποία θα απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε, όπως είπε, ο Δήμος να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, που είναι η κατηγοριοποίηση της δημοτικής περιουσίας ανάλογα με την αξία της αλλά και η αξιοποίησή της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ