Μία νέα προσπάθεια να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε διακομματική επιτροπή βουλευτών της Βρετανίας.
Το αίτημα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη στιγμή που τα Μάρμαρα πέρασαν στα «χέρια» της Βρετανίας.
Η νέα αυτή προσπάθεια να επιστρέψουν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο βρετανικό μουσείο που επιθυμεί την παραμονή τους εκεί, όσο και στην Ελλάδα που επιθυμεί την άμεση επιστροφή τους εδώ και χρόνια.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί εκτενέστερα στην επέτειο των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών από τον βουλευτή Μαρκ Γουίλιαμς και δέκα ακόμη βουλευτές, του κόμματος SNP και του Plaid Cymru.
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο
Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News