28.1.2020 16:13

ΒΙΝΤΕΟ- "Προσευχόμαστε για μία όμορφη ψυχή που ήξερε να συγχωρεί"

Σε μία συγκινησιακά έντονη ατμόσφαιρα, τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της Χίου η επιμνημόσυνη δέηση για τον πρόωρο χαμό της τέως Προέδρου Πρωτοδικών Χίου Μαρίας Τομπάζη.

Σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος της Χίου που τόσο την αγάπησε αλλά και τον αγάπησε, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Αθηνά Πιτσουλάκη αλλά και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Ευστάθιος Μερκούρης παρά το πένθος για τον χαμό συγγενικού του προσώπου, έδωσαν το «παρών», προσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής μίας δικαστικής λειτουργού που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στο νησί, μέσα από τους δικούς της αγώνες τόσο για το νέο δικαστικό μέγαρο όσο και για τις συνθήκες απονομής Δικαιοσύνης στη Χίο.

Με ιδιαίτερα λόγια μίλησε για τη Μαρία Τομπάζη ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για μία θεοσεβούμενη προσωπικότητα που στον βραχύ βίο της πάντα αποζητούσε τον Θεό.

«Ήταν μία ψυχή αγαθή, καλή, μέσα στην οποία δεν υπάρχει ούτε σταγόνα δόλου. Αυτή η ψυχή η καθαρή ήταν η κατάλληλη γη για να φυτρώνει ένα ρόδο επάνω της. Ένα τριαντάφυλλο που πολλές φορές με τα αγκάθια που υπήρχαν την μάτωναν, αλλά με τα πέταλα που είχε την κοσμούσε και τη στόλιζε την ψυχή. Ματωμένη πολλές φορές αλλά και στολισμένη ψυχή. Ζητούσε βοήθεια από τον Θεό σε κάθε στιγμή της. Η μεγαλύτερη αρετή της ήταν η αμνησικακία. Ήξερε να κάνει αυτό που κάνει ο Δίκαιος Κριτής… Να συγχωρεί…»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ