27.5.2020 14:45

ΒΙΝΤΕΟ- Οργή και αγανάκτηση για την καταστροφική παρέμβαση στον Άγιο Ιωάννη Φακά

Αντί για διάνοιξη μονοπατιού προέκυψε… αυτοκινητόδρομος

Αντιμέτωπο με την καταστροφική παρέμβαση του εργολάβου του έργου της ανάδειξης της περιπατητικής διαδρομής «των Μαστόρων της πέτρας», βρέθηκε ένα από τα πιο ευαίσθητα, αξιόλογα και ιστορικά κομμάτια της και συγκεκριμένα αυτό που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννη Φακά.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έλαβε την έγκριση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή αλλά και την Αρχαιολογία, για το συγκεκριμένο κομμάτι προβλέπονταν μόνο τρεις παρεμβάσεις:

Ο καθαρισμός από βλάστηση και πέτρες για περίπου 100 μέτρα, στο σημείο του Αγίου Τρύφωνα, η περιποίηση μονοπατιού για περίπου 100 μέτρα καθώς και σποραδικοί καθαρισμοί και τέλος η συντήρηση της ξερολιθιάς κατά μήκος του μονοπατιού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Φακά.

Αντ΄αυτού όπως προκύπτει από το επιτόπιο ρεπορτάζ του politischios.gr, όχι απλά δεν υπήρξε παρέμβαση με το χέρι, απεναντίας εισήλθε στο ιστορικό μονοπάτι μηχάνημα που προχώρησε σε διάνοιξη δρόμων, κόβοντας δέντρα και κλαδιά, καταπατώντας ιδιωτικές εκτάσεις και ανοίγοντας αγροτικό δρόμο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλάτση, ότι ενώ ένα μονοπάτι έχει πλάτος μόλις 80 εκ, υπάρχει σημείο στην περιοχή που έχει διανοιχθεί δρόμος πλάτους 8 μέτρων.

Η κάμερα του politischios.gr συνάντησε τους Κυριάκο Φρεζούλη, Δημήτρη Τσούχλη και Γιώργο Χαλάτση θέλοντας να αποτυπώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος μέσα από τα μάτια των κατοίκων, του μελετητή και του καθύλην αρμόδιου για τις περιπατητικές διαδρομές στο νησί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ