25.5.2020 15:14

ΒΙΝΤΕΟ- Ο πρώτος καθιστός καφές μετά από 2 μήνες

Επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης με ιδιαίτερη προσοχή από καταστηματάρχες αλλά και θαμώνες

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μετά από σχεδόν δύο μήνες αναστολής λειτουργίας τους, σίγουρα αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα βήματα της επαναφοράς του νησιού στην κανονικότητα.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι επιχειρήσεις εστίασης ξεκίνησαν να υποδέχονται και να εξυπηρετούν τους θαμώνες, που έσπευσαν να απολαύσουν τον πρώτο τους καφέ είτε με θέα στο λιμάνι, είτε σε κάποιο από τα γραφικά στενά της Απλωταριάς.

Σχεδόν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα καταστήματα εστίασης τήρησαν τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, υπάρχοντας όμως και εξαιρέσεις αφού υπήρχαν και αυτά που παρέμειναν αμετάβλητα.

Από την άλλη καθολική ήταν η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από το προσωπικό των καταστημάτων που φορούσαν γάντια και μάσκα για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας δεν έλειψε και ο προβληματισμός των καταστηματαρχών, με τους περισσότερους να διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις μετέπειτα επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος σε ότι αφορά στην επικείμενη μείωση του Φ.Π.Α. οι πελάτες μάλλον θα συνεχίσουν αν βλέπουν τις ίδιες τιμές, αφού οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να μετακυλίσουν τη μείωση στον πελάτη, αφού αυτό δεν έγινε και όταν αντίστοιχα αυξήθηκε ο Φ.Π.Α..

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ