18.5.2020 13:45

BINTEO- Επιστροφή στις σχολικές τάξεις με αντισηπτικά και σε απόσταση

Στα σχολικά τους καθήκοντα επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας 18/5 οι μαθητές τόσο των γυμνασίων όσο και των δύο τάξεων Α’ και Β’ των Λυκείων μετά από δύο μήνες αποχής από τη φυσική αίθουσα όπου παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλε- εκπαίδευσης.

Μαθητές και καθηγητές τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης, όπως η τήρηση των αποστάσεων μέσα στις αίθουσες, η χρήση αντισηπτικών και μασκών, το πλύσιμο των χεριών καθώς και διαχωρισμό των τάξεων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Σε γενικότερα πλαίσια τα σχολεία χωρίστηκαν σε 2 τμήματα, το ένα που λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και το άλλο που λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα παιδιά υπήρχαν και μαθητές που με υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, δεν προσήλθαν στο μάθημα καθότι έχουν εντός του σπιτιού άτομο που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

Σε ότι αφορά στις απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις, αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος, με το σχολικό έτος να τελειώνει στις 12 Ιουνίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ