22.11.2012 9:07

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις… πινακίδων

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Μπορεί μόλις πριν από λίγες μέρες να ξεκίνησε με το νέο σύστημα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων, όμως ο αριθμός των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα σήματα και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους ολοένα και αυξάνεται.
Ήδη στο αρμόδιο γραφείο για την κατάθεση των πινακίδων ο Ν. Λαβίδας έχει μαζέψει 206 πινακίδες περισσότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μέχρι τις 19 του Νοέμβρη είχαν κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. Χίου 587 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ο αριθμός αυτός ήταν στις 381.
«Δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες οχημάτων μεγάλου κυβισμού που καταθέτουν τις πινακίδες τους αλλά και πολλοί που έχουν στην κατοχή τους δίκυκλα. Μετά την υποχρεωτική εξέταση των δικύκλων από ΚΤΕΟ, πολλοί είναι εκείνοι, κυρίως ηλικιωμένοι, που καταθέτουν τις πινακίδες από βεσπάκια κι άλλα μικρού κυβισμού δίκυκλα προκειμένου να γλυτώσουν το επιπλέον κόστος», σημείωσε ο κ. Λαβίδας, που είναι σίγουρος ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ο αριθμός των πινακίδων που θα κατατεθούν θα έχει σπάει κάθε ρεκόρ.
Εκτυπώνοντας το σήμα
Από την άλλη εκείνοι που θα προχωρήσουν στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων τους, πρέπει πλέον να διαθέτουν υπολογιστή κι εκτυπωτή. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άνοιξε την ηλεκτρονική πύλη για την εκτύπωση του «Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας» από την περασμένη Πέμπτη, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών, των ΕΛΤΑ, των ATMs αλλά και μέσω web-banking.
Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι οχημάτων δε θα λάβουν το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα παρά μία απόδειξη καταβολής των τελών.
Όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα Τaxis, μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο τελών κυκλοφορίας μπαίνοντας στη συγκεκριμένη διεύθυνση, βάζοντας μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους. Στα ειδοποιητήρια αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής και ότι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.
Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον Α.Φ.Μ. να μεταβούν στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ και να πληρώσουν απευθείας τα τέλη κυκλοφορίας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη.
Στη Δ.Ο.Υ. Χίου θα απευθύνονται μόνο όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημά, έχουν μεταβιβάσει το όχημα τους, ή οποιοδήποτε άλλο.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ