7.10.2016 9:20

Αυτοί συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο

12 στον αριθμό σωματεία και φορείς, με ονοματεπώνυμο, ανοικτά και ξεκάθαρα ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο για το προσφυγικό που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση,

" Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ μετά από το ανοιχτό κάλεσμα της στα σωματεία, φορείς και στο λαό της Χίου να συμμετέχει συλλογικά και συγκροτημένα μέσα από τους φορείς του στο συλλαλητήριο συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ.στην πλατεία Βουνακίου.

Ενημερώνει:

Δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ή με ενημέρωση της Ε.Γ. οι παρακάτω φορείς – σωματεία:

  1. ΣΥΝΟΧΙ
  2. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου
  3. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου
  4. ΕΛΜΕ
  5. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
  6. Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ
  7. Σύλλογος Γυναικών Χίου
  8. Σύλλογος Φίλων της Εθνικής Αντίστασης
  9. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου
  10. Διοικητικό Συμβούλιο και Εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Χίου
  11. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου
  12. Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου

 

οι οποίοι θα εκφράσουν τη συλλογική αντίληψη και φιλοσοφία τους για το προσφυγικό μέσα στα πλαίσια των θέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα με ομόφωνη απόφαση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

·     Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

·      Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

·      Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

·       Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

 

Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου – συναυλίας θα ξεκινήσει με ολιγόλεπτες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ως άνω φορέων και σωματείων και θα τηρηθεί αυστηρά.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων θα ακολουθήσει συναυλία".

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ