3.1.2024 13:21

«Αυξήσεις κοροϊδίας και επιδόματα φτώχειας για τους συνταξιούχους»!

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου

Οι Συνταξιούχοι βίωσαν και φέτος τις αυξήσεις κοροϊδίας και εμπαιγμού τις μέρες των γιορτών  που έφθασαν δεν έφθασαν τα 20-35 € και αυτά για όσους δεν είχαν προσωπική διαφορά!

Τα υπόλοιπα της αύξησης του 3% τα έφαγε ο ΦΟΡΟΣ και η  η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που  διατηρείται ακέραιη παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την κατάργηση της..

Ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε δεσμευτεί για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που δεν έπραξε έως τώρα.

Σε αυτό το τοπίο, με την ακρίβεια να κομματιάζει τον μηνιαίο προϋπολογισμό των οικογενειών, η κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια χρονιά τη μέθοδο της κοροϊδίας και της εξαπάτησης των συνταξιούχων.

Αυτά είναι τα τραγελαφικά αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής της  Κυβέρνησης. Όσοι δε Συνάδελφοι είχαν προσωπική διαφορά “χρέος”, συνέχισαν για 15η χρονιά να μην παίρνουν καμία απολύτως αύξηση, παρά μόνο ένα εφάπαξ βοήθημα των 100€, 150€ ή 200€, το λεγόμενο επίδομα προσωπικής διαφοράς ή αλλιώς επίδομα φτώχειας!

Οι συνταξιούχοι απαιτούν  και  δεν  δέχονται να αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως….. επαίτες και να παίρνουν «επίδομα-αντίδωρο» .

Με τις αυξήσεις αυτές και με την ακρίβεια να καλπάζει, οι Συνταξιούχοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και φτώχεια! Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.-Την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με την ενσωμάτωση της στη σύνταξη και αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη!!!

2.- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΑΣ, μείωση φορολογικών συντελεστών Συνταξιούχων!!!

3.-Την καταβολή των αναδρομικών από τις περικοπές των ν.4051/12 και ν.4093/12 για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, σε όλους τους συνταξιούχους για το 11μηνο Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.

4.-Επαναφορά του ΕΚΑΣ ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους αφού δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα με την ακρίβεια  του σουπερμάρκετ!!!

5.- Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης 6% στην επικουρική σύνταξη και μείωση στην κύρια στο 4% (από 6%)

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ